Informasjon til valpekjøperne

Litt informasjon til nye valpekjøpere kommer her:

Det er lurt å melde seg inn i Gårdshundklubben for å følge med på hva som foregår i "Gårdshundverden". Klubben er flink til å arrangere aktiviteter og gir ut fine medlemsblad :o)

Vi håper også alltid på at hannhundeierne er interessert i å prøve å avlsgodkjenne hundene sine slik at de kan bidra til videre utvikling av rasen. (Selvfølgelig også tispene, dersom noen skulle ha interesse for avl) 

Vi krever uansett at alle våre gårdshundvalper HD-røntges ved 1,5-2 års alder. Dette fordi det gir oss som oppdrettere svært verdifull informasjon ved videre avl. Dette står som et krav i kjøpekontrakten og vi kommer til å sende ut en påminnelse om dette.

Litt praktisk informasjon:

Valpene er leveringsklare fra de er 8 uker om ikke noe uforutsett dukker opp.

Dere kan besøke valpene fra de er 3-4 uker gamle, avhengig av moren, valg av valp tar vi sammen når valpene er rundt 6 uker gamle.

Depositum på kr 1000,- innbetales når valp er valgt, resterende beløp skal være mottatt før valpene leveres fra oss. 

Pengene kan enten betales kontant, med vipps, eller overføres til kontonr. 2212 1500055 merket med valpens navn.

Vi bruker NKK sin standardkontrakt, og vi ordner alle papirer ved henting.

Utstyr dere bør skaffe den første tiden er; fast liggeplass (bur/seng), fast foringsplass (mat/vannskåler), transportløsning (bilbur,- eller sikkerhetssele), tyggeleker, klotang, sele & bånd. Vintervalper trenger også dekken/ullgenser. 

Fra oss får valpen med seg: valpepakke fra Pure Natural, en pose tørrfor, ferskfor, informasjon om stell og foring, et lite teppe og en leke fra valpekassa. 

Kullet er registrert i NKK samlet i vårt navn. Når dere har hentet valpen og vi har sendt inn ny eierinformasjon får vi tilbake en kode og gjør eierskifte på nett. Dere vil da få tilsendt stamtavle og eierbevis.

Alle valpene er forsikret i Agria til hentedagen. Fra da av må dere selv forsikre valpen. Dere kan enkelt videreføre forsikringen fra Agria dersom dere ønsker å benytte dere av Agria som forsikringsselskap. Hvis ikke så oppretter dere en forsikring der dere måtte ønske, bare pass på at den virker fra hentedagen.

Valpene får helseattest og blir chippet max en uke før levering. Første vaksinering får de hos oss, den neste skal tas ved 12 ukers alder, og noen steder anbefales også er revaksinering ved 16 ukers alder. Dette ordner dere selv hos deres lokale veterinær. Parvovaksine gis ikke før levering, hvis ikke den skal til et hjem med stort smittepress. Dette er etter anbefaling fra veterinær. Valpen skal uansett skjermes for omgang med mye ukjente hunder den første måneden i nytt hjem og spesielt fra hunder dere ikke vet vaksinasjonsstatus til.

Valpene får jevnlig markkurer hos oss den tiden vi har de. Ellers er det sjelden nødvendig å gi voksne hunder markkur.

Vi ønsker å bistå med råd og tips gjennom hele valpens liv, så det er bare å ta kontakt dersom det skulle dukke opp noe. Vi forbeholder oss også førsteretten til å kjøpe tilbake hunden dersom eierne av ulike grunner ikke lengre kan beholde den. 

De første ukene har valpen mer enn nok med å gjøre seg kjent og venne seg til sin nye familie uten søsken og mor. Den viktigste oppgaven deres er da å gjøre den trygg, holde omgivelsene forholdsvis rolige, og passe på at den får nok søvn og næring. Etterhvert kan valpen introduseres for mer og mer av verden. Det er viktig å la de få oppleve mest mulig, på en trygg måte de første månedene da innlæringsevnen er på sitt beste. Grensesetting og trygghet er to gode stikkord ;o) Husk at valpen sanser dine holdninger og følelser, så er du mistenksom til at den f.eks møter en ny hund vil du også gjøre valpen mistenksom...tenk alltid over hva du vil formidle til hunden i møte med nye utfordringer! 

Hos oss vokser valpene opp inne i stua, de har blitt håndtert av barn og voksne, de har lekt med de andre hundene våre, vi klipper klør, gir markkurer, kjører biltur, leker i hagen og hilser på katter og kaniner. Vi legger stor vekt på sosialisering for å gi de en så god start som mulig. 

Audun Frode Ringkjøb 14.12.2015 21:08

Så fine hundehvalper! Disse var utrolig vare!
Vi har hatt ulike hunder her hos oss opp gjennom årene og ser fram til kanskje å få en nytt familiemedlem !

Wenche 17.08.2014 21:37

Far til valpene Stallogaisa's Tapper ble i dag Norsk Utstillings Champion, lykke til med de fine valpene :)

Nyeste kommentarer

26.04 | 19:51

Vi er en hundevant familie på 4 som nå ønsker å få en livlig og glad tur-og tren...

16.05 | 16:54

Mistet akkurat vår kjære Trixie, en DSG gjennom 12-år. Ser derfor etter ...

02.05 | 18:19

Hei eg og min familie ønsker å ha en lekekamerat å en turkamerat.Vist det...

15.04 | 09:18

Hei er en aktiv familie i Trondheim som bor landlig til og har hytte i fj...